Homeschooling Lesson Plan

Sumber Ilmu Yang Banyak Dalam Bahasa Inggeris dan Peluang untuk Berkongsi Sumber ini dengan Saya!

Antara website yang menjadi rujukan saya untuk pelajaran homeschool anak saya adalah www.study.com. Cubalah lihat website ini. Ada banyak lesson yang insyaAllah tentu ada yang sesuai untuk anak walau apa peringkat anak, samada sekolah rendah, menengah atau sedang belajar di Kolej. 

Anak – anak saya mempunyai lesson plannya sendiri bagi pelajaran Math, Science, Geography & World History. Sebelum merancang video lesson plan mereka, saya merujuk kepada silibus Sekolah Menengah sebagai panduan. Mereka ada video lesson dalam bentuk animasi, soalan quiz, flashcard dan banyak lagi. 

Dibawah adalah contoh video lesson yang pihak mereka muatnaik di youtube. 

Hanya satu saja masalahnya dengan keahlian website ini. Pembayarannya adalah dalam US Dollar!

Jadi saya telah melanggan Teachers’ Plan dimana saya dibenarkan berkongsi dengan orang lain (student).

Jika ada yang berminat untuk berkongsi video lesson subjek pelajaran homeschooling bersama dengan saya, boleh daftar dengan pembayaran RM30/sebulan sahaja. Kos tersebut akan meringankan bayaran bulanan saya dalam matawang USDollar dan anda pula dapat bahan yang sama yang bernilai ratusan ringgit sebulan, apabila dibandingkan jika anda melanggan terus dari website mereka. 

Anda boleh memilih untuk mendapatkan akses Lesson plan Darwish dan Darwisya atau Lesson Plan yang anda pilih sendiri sesuai dengan anak anda. Jika mahu memilih sendiri, pergi ke www.study.com, lihat video yang berkenan, copy URL website video-video dan berikan linknya kepada saya melalui emel. Anda boleh memasukkan seberapa banyak video yang anda mahu dengan mengemelkan kepada saya. Saya pula perlukan 3 hari bekerja untuk memasukkan ke akaun anda. 

Lesson Plan Darwish adalah adalah subjek sekolah Menengah (PT3) walaupun Darwish masih umur sekolah rendah (Tahun 6) jika dia bersekolah.


 
Anda boleh memilih untuk dimasukkan ke lesson plan DD atau jika anda ingin mencadangkan lesson plan yang lain, sila emailkan ke linakarim2@gmail.com sebelum membuat pembelian